Artėjant vakarui, jį žadate praleisti namuose. Kad jis nebūtų eilinis vakaras namuose, puikus paleidimo būdas, kuris paįvairins kasdienybę, yra kaljano rūkymas. Kad jis būtų malonus, didelį dėmesį reikėtų skirti tabako pasirinkimui. Juk ne vien tik svarbu, kaljano išvaizda, aplinka, kurioje rūkote, bet ir dūmo skonis. Tad šiame straipsnyje plačiau papasakosime apie tabaką kaljanui.
Tabako kaljanui rūšys
Tabakas kaljanui skirstomas į tris rūšis:
- Tombakas – šio tabako rūšis turi daugiausia alkaloidų. Prieš vartojant, jis turėtų būti panardintas į vandenį palaikant keletą sekundžių, tada ištraukiamas ir išspaudžiamas vandens perteklius ir tik tada toks tabakas turėtų būti dedamas į kaljaną.
- Masilis – ji yra labiausiai vartojama tabako rūšis. Jis prisotinamas įvairiais aromatais, tokiais kaip melionų, braškių, obuolių ir kitų skonių.
- Žurakas – tai tarpinis variantas tarp tombako ir masilio rūšies tabako. Jis dažniausiai būna prisotinamas įvairiais aliejais arba melasomiais.
Įdomūs faktai apie tabaką
Kokybiško tabako gaminimas reikalauja nemažai laiko. Pirmiausia reikia išdžiovinti specialios rūšies lapus, tada juos reikia susmulkinti ir prisotinti įvairiausių rūšies aromatų, kvapų, taip pat jie gali būti mirkomi ir vaisių sultyse. Jis yra šlapia medžiaga, kuri savo konsistencija gali priminti tirštą uogienę. Rūkant kaljaną tabakas nesuanglėja, o tik sudžiūną, nes beveik visa jo dalis sudaryta iš vandens garų. Todėl jo dūmas nedžiovina gerklės gleivinės, jį rūkyti yra malonu. Taip pat verta žinoti, kad didžiąją kenksmingų dalių kiekį sulaiko vanduo, kai dūmas filtruojamas pro vandenį. Jei norima dar labiau paimprovizuoti su kaljano skoniu, vietoj vandens galima pripilti pieno ar vyno, kuris susimaišęs su tabako dūmu dar labiau paįvairins rūkymą. Dar įdomių faktų apie tabaką kaljanui galite pasiskaityti čia: https://hookahshop.lt/tabakas-kaljanui-lietuvoje-pagal-lr-istatyma/ .
Tabako skonių pasirinkimas
Tabakai kaljanui gali būti įvairių skonių. Norint išmėginti jų bent didesnę dalį gali užtrukti nemažai laiko. Tad jei norite atrasti pačius geriausius tabako skonius, geriausia juos rinktis iš specializuotų parduotuvių, kuriose būsite garantuoti, kad rasite aukščiausios kokybės. Jei esate tik pradedantis rūkyti kaljaną, tuomet reikėtų rinktis lengvesnius ir gaivesnius skonius, tokius kaip obuolys, melionas ar melisa. O vėliau galėsite pereiti prie intensyvesnių ir stipresnių aromatų. O jei jau yra pabodęs vienas ar kitas aromatas, galite mėginti įvairias kombinacijas, kurios pagyvins rūkymą. Tad drąsiai eksperimentuokite ir bandykite skonius, taip surasdami sau patį tinkamiausią.
Parašykite komentarą