Virtuvės baldai: ką verta žinoti apie jų kokybę?

Planuojate atnaujinti virtuvės interjerą? Tikriausiai kyla ne vienas klausimas. Kur? Už kiek? Kaip? Ne paslaptis, kad virtuvės baldai vieni sudėtingiausių, nes jie turi būti ne tik gražūs, bet ir funkcionalūs bei ilgaamžiai, juk tai brangi investicija, o paleisti pinigus vėjais niekas nenori. Baldų kokybė – svarbiausias faktorius, kuris turėtų nulemti jūsų pasirinkimą. Taigi, kokiais kriterijais reikėtų vadovautis, renkantis virtuvės baldus?
Virtuvės baldų kokybei daugiausiai įtakos turi medžiagos, iš kurių yra pagamini baldų fasadai ir stalviršiai. Tad, prieš perkant virtuvės baldus, svarbu išsiaiškinti kiekvienos žaliavos, iš kurios jie pagaminti, charakteristikas: atsparumą vandeniui, karščiui, mechaniniam poveikiui. Be to, aukščiausios kokybės baldai turi atitikti kokybės standartus ir ekologijos normas. Paprastai, visa ši informacija būna pateikta su baldais.

siuolaikine-virtuve

Žaliavos naudojamos virtuvės baldų fasadų gamyboje

Aukščiausios kokybės virtuvės baldai gaminami ir natūralios ir specialiai apdirbtos medienos, kuri puikiai prisitaiko prie drėgmės bei temperatūros svyravimų. Visgi, baldai, kurių fasadai yra pagaminti iš natūralaus medžio yra labai brangūs. Todėl virtuvės baldų gamintojai siūlo šiek tiek ekonomiškesnį variantą: karkasinių konstrukcijų virtuvės baldus, kurių gamybai panaudojamos medžio drožlių plokštės, padengtos natūralia mediena, plastiku, metalu arba natūralias medžiagas imituojančia plėvele. Nors šie baldai ir pigesni, tačiau sėkmingai tarnauja šeimininkams ne vienerius metus.

Stalviršių įvairovė

Medžiagų, iš kurių gaminami stalviršiai, pasirinkimas išties platus: medžio drožlių plokštės, granitas, marmuras, dirbtinis akmuo ir pan. Granitas – labai tvirta medžiaga, jis nebijo cheminių ploviklių, rūgšties, yra atsparus įvairiems įbrėžimams ir skilimams. Marmuras taip pat puikiai atlaiko net ir labai didelį karštį, tačiau korėta jo struktūra puikiai sugeria vyno ir riebalų dėmes, todėl natūralaus marmuro stalviršiui reikia gerokai daugiau priežiūros.

Nors daugelis pirmenybę teikia natūralioms žaliavoms, tačiau šiandien situacija yra tokia, kad joms niekuo nenusileidžia, o kai kuriais atvejais net ir ir pralenkia dirbtinės medžiagos. Tarkim, stalviršiai pagaminti iš sintetinių akmenų, tokių kaip korianas ar gibraltaras, turi visas granitui būdingas savybes, tačiau juos prižiūrėti paprasčiau, jie yra pigesni, o modernių technologijų dėka atrodo labai natūraliai.

Namų kokybės testas

Štai virtinoje stovi jūsų svajonių virtuvės baldai, jų charakteristika puiki, tačiau neskubėkite pirkti. Žinokite, prasto meistro rankose ir ąžuolas pūva. Paprasčiausias būdas patikrinti ar baldai surinkti kokybiškai – lengvas krestelėjimas, beje ši taisyklė galioja visiems baldams. Kokybiški baldai nekliba, nesvyruoja ir yra sunkesni, spintelės ir stalčiai laisvai darinėjasi, o atskiros detalės būna sujungtos, suleidžiant jas tarpusavyje.

Taigi, būkite išrankūs ir reiklūs. Ilgaamžiškumas, funkcionalumas, kokybiškos žaliavos, kruopštus surinkimas ir estetinė išvaizda – tai kriterijai, kuriais turėtumėte vadovautis, pirkdami virtuvės baldus.

Kokie patiekalai turėtų būti jūsų restorane?

Lietuvoje yra daugybė restoranų, kavinių, picerijų ir visokių kitokių barų, barelių ar šiaip greito maisto įstaigų. Tačiau pakapsčius giliau, daugelis iš jų savo meniu yra sudarę atmestinai naudodami kažkokias keistas tendencijas ir maistą ruošia ganėtinai prastai. Todėl žengus į tokį verslą, pirmiausia reikia, kad būtų teisingai pasirinkti receptai, o iš jų gausis skanūs patiekalai jūsų klientams. 

restoranas

Jeigu jūs esate naujokas tokiame versle, visada stenkitės sudarinėti kuo paprastesnį meniu. Tikriausiai jūs neišgalėsite pasisamdyti gero virtuvės šefo, kuris gamintų prabangius užsienio patiekalus. Todėl receptai turėtų būti pasirinkti paprasti – tarkim lietuviška virtuvė. Ją daugelis virėjų pažįsta gerai, todėl patiekalai bus paruošti pakankamai gerai ir lankytojų nenuvils. Antra tokiems patiekalams neprireiks jokių „stebuklingų“ prieskonių, kurie kainuoja brangiai. Ir jūsų „prastas“ virėjas jų nešvaistys be reikalo. Jeigu patiekalai bus lengvai paruošiami jums nereikės samdyti ir daugybės žmonių, vienas virėjas sugebės viska puikiai suvaldyti.

Kartas nuo karto pamaišykite savo receptų įvairovę, nors tai ir lietuviški patiekalai, bet vis tiek galite juos maišyti tarpusavyje. Kartais kokį patiekalą išimkite iš meniu ir įdėkite kažką naujo. Kad pastoviai užsukantiems klientams galėtumėte pasakyti – štai patiekalas jums, kurį galite išbandyti. Taip pastovūs klientai užsuks išbandyti vis kažką naujo.

Žinoma, lietuviški patiekalai labai paprastas patarimas ir skanių receptų žino daugybė virtuvės šefų. Todėl konkurencija su tokia virtuve bus labai sudėtinga kiekviename Lietuvos mieste ar net miestelyje. Todėl, prieš pradėdami daryti būtinai išnagrinėti savo konkurentų meniu ir žiūrėkite ką jie daro blogai. Galite pasiūlyti tuos pačius patiekalus, kurie pas juos yra populiarūs tačiau nėra skanūs. Šioks toks recepto pakeitimas gali atskleisti patiekalo naują skonį ir jūs sulauksite daugybės klientų iš konkurentų, nes pas jus tas pats patiekalas yra skanesnis.

Kainos nustatymas yra labai didelė gudrybė su kuria yra lengva prašauti pradžioje. Daugybė restoranų ir kavinių nusistato pradžioje mažesnes kainas, tačiau jas palaipsniui kelia aukštyn. Tai yra didžiulė klaida, kuri atbaido pastovius klientus. Nenusipiginkite savęs pradžioje, geriau kainas laikykite aukštesnes, prie kurių klientai bus pratę ir taikykite nuolaidas pastoviems klientams. Palaipsniui keliamos kainos erzina klientus ir jie stengiasi ieškoti kažko naujo.

Sudarinėdami savo patiekalų meniu nepamirškite pasirinkti gražaus ir minimalistinio dizaino, kuris neerzintų klientų. Stenkitės naudoti gražias nuotraukas šalia kiekvieno patiekalo. Galite visus patiekalus pavadinti labai gražiai, su tam tikrais pavadinimais, kad jie būtų įsimenami. Būtinai parašykite kas įeina į recepto sudėtį ir jos nekeiskite. Žmonės nemėgsta staigmenų, jeigu užsisakė patiekalą. Atminkite, kad tik apie gerus restoranus sklinda kalbos ir užsuka klientai. Neatbaidykite jų pačioje pradžioje ir jūsų verslas suklestės. Stenkitės būti pats geriausias, kame galite, o ne kame norite. Kartais konkurencija yra tiesiog per didelė, kad nugalėti. Todėl užimkite nišą, kurią galite įveikti be didelių pastangų.