Kaip išsirinkti tinkamą kavos aparatą

Geros kavos paruošimas priklauso ir nuo kavos aparato, kurį naudojame, ir nuo mūsų išmonės. Vis dėlto yra kai kurios taisyklės, kurių nepaisant galima sugadinti ir kavą, ir kavos aparatą. Su kiekvienu kavos aparatu reikia mokėtis tinkamai elgtis. Jeigu jis pigesnis, tai nereiškia, kad kavą galima gaminti bet kaip. Jei nėra automatinio išjungimo, po valandos naudojimo aparatą būtina išjungti. Į jokį aparatą negalima pilti karšto vandens, be to vanduo turi būti minkštas, jei norime tikrai skanios kavos. Aparatui veikiant, negalima talpų atidarinėti. Jei aparatas pats neišsivalo, būtina dažniau jį valyti.

kavos aparatasKavos aparatai reprezentuoja biurą. Tačiau Lietuva dar neturi tikros kavos gėrimo tradicijos biuruose bei įstaigose. Kava čia dažniausiai paprasčiausiai plikoma. „Delonghi ESAM 4000“ nėra labai brangus įstaigai – jo kaina vos per 1000 litų. O patogumas didelis, nes galima gaminio gėrimą ir iš maltos kavos, ir iš jos pupelių. Svarbiausia, kad galima iš karto ruošti keletą puodelių, kurie pašildomi. Kava gaminama greitai, nes aparate yra specialios programos, kurios negaišina laiko ir kavos gaminimo procesas neužtrunka. Kai vienu metu galima gaminti ir espresso, ir kapučino, biuro svečiai lieka patenkinti, nes kiekvienas geria kavą pagal savo skonį.

Ne tik biure, bet ir namuose reikia skaičiuoti, kiek kavos puodelių per dieną išgeriama ir tuomet rinktis kavos aparatą. Jei išgeriami vos keli puodeliai, patariama rinktis aparatą su ištraukiamu spaudimo mechanizmu („DeLonghi“ ar „Philips Saeco“). Kai kavos išgeriama nedaug ir jos lieka, likučiai užkemša mechanizmo skylutes, todėl gali sprogti vandenį paduodanti šlangutė ar būti išmuštos tarpinės. Visa tai atsitinka nuo oro slėgio. Minėtą mechanizmą reikia ištraukti ir išvalyti, jei kavos aparatas to nedaro automatiškai. Kavos bėgimo takelius patys puikiai išplauna  automatiniai kavos aparatai, ypač rekomenduojami tokie kavos aparatai, kai geriama daugiau nei 5 puodelius kavos per dieną.

Šiuo metu labai populiarūs yra Jura kavos aparatai. Tačiau jie nėra pigūs. Yra tokių, kurie kainuoja apie 6000 litų. Suprantama, jog reikia mokėti su jais elgtis. Brangus „Jura S9“ žavi platino spalva. Tokį brangų daiktą reikia ypatingai tausoti. Tačiau spalva lemia ne viską. Šiame kavos aparate yra beveik trijų litrų vandens talpa, telpa apie 250 gramų pupelių, galima ruošti pora puodelių kavos iš karto, yra puodelių pašildytuvo padėklas, kurį, aišku, tik tam tikslui ir galima naudoti.

Iš kavos aparato nepareikalausi daugiau negu jis gali.  Jei neišgalime mokėti 6000 litų už tikrai išmanų kavos aparatą, turime susitaikyti su tuo, jog, nupirkę pigesnį, daug ką ir prarasime. „Ena3 Jura“ nekainuoja nei 3000 litų, tačiau kavos stiprumo jis nereguliuoja, putos ruošimo automatiškai taip pat nebus. Kai įjungsime, jis neveiks tyliai, automatiškai neprasiplaus. Reikės ieškoti nukalkinimo priemonių ir kitokių priedų. Tad tikrai verta pagalvoti, ką taupydami iš tiesų sutaupome?

Tyrimais nustatyta, jog nuo kavos aparato priklauso ketvirtis gėrimo skonio. Pusę skonio lemia kavos paruošimo metodas. „Jura Impressa“ kavos aparatų seriją vertina vartotojai. Šveicariškas „Jura impressa C50“ kavą paruošia greitai ir nesunkiai. Svarbiausias turėti švarų gaminimo indą ir šviežą vandenį. Nepatariama pilti vandenį iš karto, tik atsukus vandens čiaupą. Jei kavą ruošiame iš pupelių, įsigytų parduotuvėje, nepatariama malti iš anksto, kad nedingtų aromatas. Taip pat nereikia 100 procentų virinti vandenį. Geriausiai tinka 95 laipsnių temperatūra. Kokybiškas kavos aparatas, o toks minėtas Jura ir yra, geriausią kavą ir gamina būtent iš ne visiškai užvirinto vandens.

Kompanija „Jura Elektroaparate AG“ gamina tik aukščiausios kokybės produktus. Jura kavos aparatai yra puikaus dizaino, Jeigu norite pigaus aparato, teks ieškoti kitų firmų gaminių, nes Jura visiškai pigių negamina. Kompanija nesiekia masiško vartojimo, užtat kuria tokius kavos aparatus, kur šis gėrimas suteikia tik patį maloniausią šio gėrimo skonį.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.