Restoranas vestuvių progai: kaip rasti geriausią?

Vis daugiau lietuvių vestuves mini restoranuose, kadangi taip galima sukurti ir gana prabangią šventę, ir tokią, kuri nebus itin brangi. Žinoma, restoranai (https://www.meniu.lt/) yra labai įvairūs. Kinta ne tik jų kainos, tačiau ir kokybę. Tiesa, net ir radus prabangesnius vis tiek galima džiaugtis, kad kainos yra patrauklios, o dažniausiai kokybė džiugina elegancija bei prabanga.

Svarbiausia, žinoma, atsakingai ieškoti tokios vietos, kurioje siūlomos paslaugos patenkins Jūsų poreikius. O ką reikia įvertinti?

Tinkama aplinka

Žinoma, vestuvių diena norisi, kad viskas būtų tobula, tad aplinka dažnai yra vienas svarbiausių aspektų, kuriam yra skiriamas dėmesys. Nors dažniausiai tikimasi prabangos bei elegancijos, tačiau kad ir kokie yra Jūsų poreikiai – tikrai rasite restoraną, kurio estetika tokia, kaip Jums patinka ir kokia geriausiai atspindi Jūsų vestuvių dieną.

Siūlomas meniu

Taip pat labai svarbu žiūrėti – kokie patiekalai yra siūlomi. Jie dažniausiai nurodomi internete, tad dar ir lyginant valgymo vietas galima žiūrėti – kuri geriausiai atitinka Jūsų poreikius. Kol vieniems labiausiai patinka tradiciniai, lietuviški patiekalai, tuo tarpu kiti dažniausiai renkasi prancūziškus, itališkus, tokius, kurie yra ne tik skanūs, tačiau ir įmantrūs.

Kiek žmonių telpa?

Žinoma, taip pat reikia rinktis ir pagal restorano erdvumą. Jeigu tiksliai žinote, kiek žmonių planuoja dalyvauti Jūsų šventėje – tokiu atveju galima kur kas paprasčiau lyginti tuos restoranus, kurie kitais aspektais tinka Jūsų poreikiams.

Ar restoranas siūlo specialistus?

Galiausiai, daugeliui žmonių patinka, kai maitinimo vieta gali pati rekomenduoti dainininkus bei kitus specialistus, kurie leis Jums smagiai leisti laiką vestuvių metu bei dėl nieko nesukti galvos. Kai kurie tik siūlo maitinimą be kitų paslaugų, tad čia jau pasirinkimas yra Jūsų rankose.

Vestuvės daugeliui žmonių yra gražiausia gyvenimo šventė, tad norisi ją paminėti taip, kad emocijos būtų pačios geriausios ir tuo pačiu, kad būtų išlaikomas elegancijos bei prabangos įspūdis. Tinkamoje vietoje viską suderinti bus gana paprasta, o šiuo metu restoranų pasiūla tokia plati, jog kiekvieno lūkesčiai bus patenkinti.

Restoranų įrengimas ir baldinės medžiagos – kokių klaidų būtina vengti?

Būdas, kuriuo restoranas reklamuojasi klientams, apima ne tik prašmatnius ženklus ir patrauklias reklamas. Ne mažiau svarbus ir pasirinktas restoranų įrengimas. Jei norite, kad klientai jūsų įstaigą laikytų patogia, patogia ir svetinga, turėtumėte vengti šių įprastų restorano dizaino klaidų.

Netvarkinga svečių priėmimo zona

Restoranų įrengimas susijęs ir su tuo, kaip bus paruošta svečių priėmimo zona ir baldinės medžiagos. Turbūt sutiksite, kad pirmas įspūdis, kurį klientai susidaro, yra būtent ši zona. Ji turėtų būti patogioje vietoje arti priekinių durų arba priekiniame fojė. Idealiu atveju ji yra be netvarkos ir chaoso. Ši erdvė turėtų signalizuoti klientams, kad esate pasirengęs sėdėti ir nedelsiant pradėti juos aptarnauti. Tai darytumėte gerai, jei savo šeimininkams lieptumėte palikti asmeninius daiktus restorano gale savo spintelėse arba darbuotojų zonoje.

Prastas apšvietimas

Įrengimas bei baldinės medžiagos yra neatsiejami ir nuo tinkamo šviesos parinkimo. Pritemdytas ar kietas apšvietimas daugeliui neabejotinai yra problema. Niekas nenori stengtis skaityti meniu ar pamatyti, kas yra jų lėkštėje. Sukurkite daugiasluoksnį šviesos efektą naudodami natūralią langų šviesą ir šviestuvus. Tobulas ryškumas yra pakankamai šviesos, kad būtų galima skaityti meniu. Nepamirškite vengti aštraus apšvietimo, kuris sukuria šešėlius, todėl galvokite apie švelnų, romantišką apšvietimą.

Prastos kokybės kilimas

Dažna situacija – gražus restorano įrengimas, skoningai suprojektuota vieta, gerai parinktos baldinės medžiagos, tačiau bendrą įspūdį sugadina pigūs, pasenę, dėmėti kilimai… Grindys yra tokios pat svarbios kaip ir sienos, todėl rinkitės kilimą, kuris yra toks pat gražus kaip ir visa kita vieta. Geriausias pasirinkimas yra neutralus kilimas, atitinkantis jūsų motyvą.

Netinkamai sudarytas restorano patalpų planas

Svarbus šiuolaikinis elementas, su kuriuo susijęs restoranų įrengimas, reikalauja, kad restoranų savininkai savo įstaigoms naudotų atvirų aukštų planus. Pavyzdžiui, aukštų planuose, kuriuose yra per arti vienas kito esantys stalai ir sėdynės, klientams, šeimininkams ir serveriams gali būti sunku naršyti. Tuo pačiu metu norite vengti stalų ir kėdžių statyti taip toli vienas nuo kito, kad klientai jaustųsi išstumti ir nesusiję su likusia užkandine. Vietoj to galite naudoti kabinų ir stalų derinį, kuris yra patogiai išdėstytas palei sienas, arti baro arba tinkamai išdėstytas atvirose vietose. Taip visi galės vaikščioti po restoraną neatsitrenkdami į baldus ir vienas kitą.

5 praktiški patarimai kaip tinkamai išsirinkti restoranų įrangą

restoranų įrangaNesvarbu kokios įrangos ieškotumėte savo restoranai,netgi atrodytų smulkmenos, tai reikia atlikti atsakingai. Juk 50 proc. sėkmės lemia būtent restoranų įranga. Tad šiandien dalinamės profesionalų patarimais kaip išsirinkti ir kaip išvengti klaidų.

Susikoncentruokite ties viena kategorija

Dažnai prisiruošus atnaujinti įrangą ar įsigyti naują, perkate ne vieną ar du prietaisus. Tuomet kyla pagunda į visus juos žvelgti vienu metu, nesvarbu ar ieškote el.parduotuvėse, ar fizinėse specializuotose parduotuvėse. Tačiau specialistai pataria vienu metu susikoncentruoti ties vienu pirkiniu. Jei ieškote grilio, tuomet nagrinėkite prekes šioje kategorijoje – kokia pasiūla, kokios kainos, kokie gamintojai vyrauja. Gerai įsigilinus ir išnagrinėjus bus lengviau rinktis tai ko jums reikia.

Išnagrinėkite konkrečius modelius

Išnagrinėjus kategoriją garantuotai išsirinkote keletą favoritų. Tuomet laikas nuodugniau juos panagrinėti. Perskaitykite jų apžvalgas, komentarus, atsiliepimus pardavimo vietose. Neapsiribokite lietuvių kalba, nes ja tikrai nedaug informacijos, skaitykite anglų, rusų, vokiečių ar kitomis jums suprantamomis kalbomis. Restoranų įranga visur ta pati, todėl paskaitę daugiau lengviau susidarysite įspūdį ar tai būtent tas prietaisas kokio ieškote. Ieškant konkrečių modelių greičiausiai rasite jų palyginimų su kitais, panašiais prietaisais, tad atkreipkite dėmesį ir į juos.

Peržiūrėkite video

Kuomet atliekate informacijos paiešką internete, neignoruokite video pranešimų. Ne tik patys jie gali būti naudingi pateikdami apžvalgas ir patarimus, tačiau po youtube video rasite nemažai komentarų, kurie gali būti išties naudingi ir padedantys apsispręsti. Apskritai, atsiliepimai ir komentarai yra svarbi pasirinkimo proceso dalis.

Klauskite profesionalų

Net ir patys geriausi prekių aprašymai gali neatsakyti į jums kylančius klausimus, todėl nebijokite kreiptis į profesionalus. Pasakykite kaip dažnai jums reikės naudoti prietaisą, kokios bus prietaiso apkrovos, ko konkrečiai tikitės iš prietaiso ir pan. Specialistai pagal pateiktą informaciją nurodys kas labiausiai atitinka jūsų kriterijus.

Tarkitės su kolegomis

Raskite verslo forumus, diskusijų lentas, kuriose diskutuojama apie restoranus ir paskaitinėkite ar kažkas neturėjo panašių klausimų kaip jūs arba pradėkite diskusiją patys. Taip turėsite galimybę iš šioje srityje dirbančių sužinoti apie įvairius restorano įrangos gamintojus apie įvairius privalumus ar trūkumus.